A Nemzet Ménesbirtok fejlesztése során az 1790-es években épült műemlék-épület felújítását terveztük meg. A házat Jung József tervezte copf stílusban. Eredetileg a ménesparancsnok, a káplán és a kancellár lakta. A későbbiekben a házban kápolna is létesült.
Az eredeti állapot visszaépítése mellett, célunk egy korszerű, a mai igényeket kielégítő, gazdaságosan üzemeltethető turisztikai állomás létrehozása.

Mezőhegyes településközpontjában, műemléki környezetben helyezkedik el a meglévő épület felújításával és funkcióváltásával tervezett irodaépület és levéltár. Külső megjelenésében, tömegében és anyaghasználatában alkalmazkodik a történeti környezethez, míg belső kialakítása korszerű igényeket kielégítő módon történt. A levéltár funkció az épületen belül külön egységet képez.

A mezőhegyesi Ménesbirtok területén, a 20-as majorban telepített pavilonépület az ide látogató vendégeket szolgálja ki, de szabadtéri rendezvények ellátására is alkalmas. A majorba látogató kerékpárosok számára pihenőhelyet és szervizpontot biztosít. A pavilon „héját” képezi a tartószerkezeti váz és a zsindelytető, míg a belső egységbe költöztetett funkciók adják az épület „magját”. Tömegformálásában és anyaghasználatában a tradícionális mezőgazdasági építészetet idézi.